Jobb hela veckan...

Tjenare!

Varit och jobbat på vår enkät på dynan nu på morgonen .. så nu är väl allt klart så jag kan börja sammanställa den. Har inte redigt bestämt hur jag ska göra.. om jag bara ska rada upp siffror eller om man ska göra lite snygg layout med. Lutar åt lite stapeldiagram. Har även lite jobb med hemsidan som ska göras. Lite info om första maj som ska ut...

För övrigt så har jag jobb i morgon och torsdag så det rullar på. Problemet blir ju sen när jag är helt arbetslös från dynan. Då får man ju inte deltidsarbeta mer än 75 dagar. Helt jävla sjuka regler! Man blir så förbannad. Vår "kära" regering vill ju inte att man ska jobba! Det måste väl vara bättre att deltidsarbeta och stämpla upp det man inte får ihop än att vara heltidsarbetslös ?? Jag fattar verkligen inte hur dom tänker.
Dom gör verkligen allt för att pressa ner lönerna för oss arbetare. Hoppas verkligen att folk börjar förstå vad det handlar om nu och inte röstar på dem igen. UT MED DE BLÅ!

/Arg...

SVT in da house

Ja tjenare!

Så .. då har Olle Ludvigsson varit på besök i lilla nättraby. Fel körde han med.. Han landade vid kyrkan ;) och SVT körde föbi.. Trodde jag hade förklarat vägen hit bra men tydligen inte :) Bosse och Eva från IF Metall hade fikabröd med sig och vi kokade kaffe.. Eva hade tänkt till och köpt rågskorpor..  ;) härligt smuliga när man ska vara med i TV.. :P Dom käkades snabbt upp innan Olle kom så vi slapp vara med i TV fulla med smulor på magen ;)
Ska bli väldigt intressant och se hur dom klipper ihop vårt lilla möte på 2 timmar till 2 minuter :P
Sänds kl 19.15 ikväll på SVT 1.
Nu tänkte jag gå ut en stund i solen iaf. Ha en bra dag alla!

Möte med Patrik Hansson

Tjena!

Idag har jag varit på dynapac hela dagen. Började morgonen med ett möte med Patrik Hansson. Där vi diskuterade lite olika frågor. T.ex hur vi ska få folk att gå och rösta i Europavalet. Diskuterades även frågor runt Mona Salin och Wanja. Det vi kom fram till var ju att det givetvis är förjävlig att bonusarna har existerat i den omfattning och att en fackligt förtroendevald har varit med på den vagnen.. men å andra sidan så har det varit 11 andra som varit med och bestämt det. Och någonstanns har det blivit fel. Tråkigt men hon gör ett mkt bra jobb i övriga frågor och ersätta henne med någon ny det tror jag personligen inte är lösningen .. Utan nu får det arbetas för att misstaget inte skall kunna upprepas!

Eftermiddagen gick till att fortsätta samanställningen av enkäten vi gjorde precis innan vi fick besked om att vi skulle få gå hem. Så nu är den klar och det styva arbetet med att göra en snygg presentation kvarstår. Så jag ska lägga några timmar på det i nästa vecka är väl tanken.

Sen så sticker ju Walter och Andreas till USA med !  Så jädra härligt! Hade inte varit fel med en månad i USA nu!
Hoppas ni får skojj grabbar!
För er som är nyfikna så postar jag länkar från deras resedagbok när dom börjat posta där!

Nu ska jag gå ut och städa brorsans bil.. Lånat den nu när han är iväg :P Men han har ju skitat ner den så jävligt inne så får väl skura den som tack för lånet :P

Jobb och möte med S-ombuden

Tjena!

Idag har varit full aktivitet! Först jobbade jag från 8-12 och sen var det möte med S-ombuden i Karlskrona. Vi diskuterade det roliga fenomenet med Sverigedemokraterna. Varför röstade så många i Karlskrona på dem?
Hur får vi folk att förstå deras politik? Och givetvis så diskuterades den mycket olyckliga affären med Wanja.
Väldigt intressanta diskutioner.


Olle Ludvigsson Göteborg
2:a Kandidat till Euparlamentet

Ja jusst det.. På månag kommer Olle Ludvigsson hem hit på ett så kallat hembesök. Vi ska träffas några stycken från jobbet och diskutera lite ang. Eu parlamentarikevalet. Och så frågade dom om jag var intresserad av att ställa upp med "lokal" :P Ska bli väldigt intressant.. Så helgen går väl till att städa av lite här :)

Har lite bilder på gårdagens jobb med.. Här kommer dom!
  

Nej nu ska det lagas fiskpinnar till middag!
ha en bra kväll alla!

Vedkapning och målning..

Godkväll..

Idag har det kapats ved och målats lite fönster.. som igår typ .. det tar aldrig slut känns det som :P
Theo gjorde tvåan idag på toan för första gången :P Så vi kilade och köpte glass för att fira :)
Nej nu är det dags att lägga han den där lille... godnatt på er hälsar Theo!

En vecka sedan sist..

Godmorgon..

Helgen har varit ganska lugn.. Har hjälpt Ms farfar att såga stock. Träningsvärken sitter fortfarande i .. Märks att man är otränad när man börjar använda kroppen lite :)
Så nu ligger det ytor från stockarna i en stor hög här ute på gräsmattan :P Har klyvt i två dagar nu för att få undan det jag hade tagit hem sedan sist.. så nu är det bara ytorna kvar som ska såga upp och staplas. Tänkte göra det i vecka.

     
Har fått sommarjobb föresten!. Lokala ICA butiken :P Hade turen att den som skulle jobbat hade fått ett annat jobb som hon hellre ville ha så hon hade tackat nej. Börjar redan i morgon med halvdagar.. Ganska lagom.

Hmm idag ser det inte ut att bli något bra väder :( frågan är om man vågar måla några fönster. Kanske regnar av :P
Har två källarfönster som jag skrapat och grundat. Så nu är det bara ett fönster kvar som ska göras klart ! Så skönt när det med är färdigt. Nu hoppas man ju att man inte ska behöva göra jobbet igen så länge man bor här :P
Ja jusst det.. om en månad typ så har vi bokat in en grävmaskin som ska gräva runt huset. ska bli så skönt att få det dränerat så man kan göra klart entren och muren som jag har påbörjat. + att jag kan börja lite smått med hemmabion i källaren ! :) Vill inte påbörja det förens dräneringen är gjord. Vill ju inte få fuktskador på grejjerna.. Är väl ingen risk som det är nu .. men bara för att man hade gjort rummet så hade det garanterat gått åt skogen :P bara för att....
Ska det jävlas så !
Nej nu ska jag käka lite frukost och sen får man väl måla fönsterramarna. Dom ligge i källaren så dom kan jag ju måla invändigt. Insidan målas ju med vit oljefärg och den fan tar ju 24 timmar att torka så man kan ju inte hänga tebax rutorna.. jävla skitfärg... Ska se om det finns nån snabbtorkade variant när jag ska måla mellan de stora fönsterna..

/bye

Damn you disney

Ville bara lägga upp ett youtube klipp om hur mkt Disney kopierar i sina filmer :)


Bullbak!

Tjena!

Vakna i morse av att regnet öste ner! Hade ju hoppats på ennu en kanondag!
Nu har det iof dykt upp lite sol mellan molnen. Blir väl att vi får gå ute en sväng när Theo vaknat. Vi har käkat stekt potatis korv och ägg till lunch idag! Fördelen med att det var regn ute i morse var att man kunde ligga kvar i sängen med gott samvete :) Theo vaknade 9.45 idag.. Han är inte redigt kry. Han brukar vakna runt 7 snåret i vanliga fall.
Satte igång en bulldeg när jag började med lunchen med så det var lagom att den har fått stå och jäsa medans vi käkade och nu ska den bara knåpas ihop till bullar.

      

Klara och dags att fika på ;)

 

Finns inget bättre än doften av nybakade bullar som sprider sig i huset!
Nu ett glas mjölk och en bulle!! :)

Luftakrobat..

Tjena.

I lördags var en händelserik kväll.. Tanken var att vi skulle ta det lungt i soffan på kvällen när M kommit hem från jobbet.
Men så blev det inte.. Theo for runt i soffan och gjorde ett störtdyk ner i soffbordet. Vilket ledde till en tripp till akuten i ilfart med ett 3 cm lång jack som glipade 1 cm i ögonbrynet.. Såg inte bra ut alls men när vi kom in så tittade dom bara lite på det och sa att det såg fint ut och att dom återkom efter en stund..
Dom ville gärna sytt det men efter som han hade feber och haft det i några dagar så ville dom inte söva honom.. och det är helt omöjligt att sy en 2.5 åring med lokalbedövning .. :)
Efter 2 timmar på akuten så fick vi åka hem igen med en limmad Theo..

Igår tog vi det ganska lungt. Theo var lite slö efter lördagens händelse och vi var väl ganska mosiga vi med..
Var och hämtade ett lass med ved till så nu är det sista hemkört. Nu ska det bara klyvas och staplas in. Skönt att ha det färdigt.

Idag bär det av in till arbetsgivarringen. Ska få lite info om arbetsmarknaden och vad dom nu mer har förnågot att prata om .. Hoppas bara inte man får göra samma skit på arbetsförmedlingen sen. Men det har dom lovat att vi ska slippa.
Nej nu har Theo äntligen vaknat. Så det är väl dags för lite mat.

Hej så länge!

Lördag och vackert väder!

Tjena.

Då var det helg igen. Veckorna går fort när man går hemma :P Har och göra hela tiden. Igår storstädade jag övervåningen medans Theo låg i sängen hela dan. Han hade hög feber när han vaknade och han var helt "död"
Låg och sov mest hela dan. Vi var ute en stund för att han skulle få lite frisk luft men sen ville han gå in och lägga sig igen.

Idag mår han dock bättre. Han har fortfarande feber men han är piggare iaf. Men han får ta det lite lungt så han sitter här bredvid och tittar på TV. Nu börja han stortjuta.. :P han satt på huk och tittade och nu hade benen somnat på honom :P
Stackare..

Tänkte ta ett bus i källaren men har ingenstans att ställa alla saker.. inga hyllor. Hoppas att vi snart får klarteken att bygga garaget. Då ska källaren röjjas upp!! Vi har fått muntligt okay men är nog lika bra att vänta tills man har papper på det.

nej nu är det dags att fixa lite käk. Ha en bra helg alla!

Om mig

Tanken med denna blogg var att jag skulle kunna gå tillbaka och kolla på husrenoveringen. Men den utvecklades och nu skriver jag om allt möjligt. Lämna gärna en liten kommentar innan du pyser vidare :)